maandag 6 oktober 2014

Zin in... Zon, zee & tapas: Valencia (deel 2)

Als ik op vakantie ben is meestal DE vraag van de dag; waar en wat eten we vandaag? In Valencia was het moeilijk kiezen. De stad heeft zoveel leuke, hippe restaurants dat we echt tijd tekort kwamen om ze allemaal te testen. Gelukkig hadden we fietsen gehuurd en heb ik er nog wat calorieen af kunnen trappen, want het was een groot eetfestijn 4 dagen lang.

Van Wouter & Daphne, de eigenaren van onze B&B (zie mijn vorige post) kregen we een flinke lijst met tips. Een aantal van die tips had ik al voorbij zien komen op andere blogs en stonden dus al op mijn lijstje. Daarnaast heb ik ook nog wat nieuwe adresjes die ik graag met jullie wil delen.



Elk moment van de dag is een goed moment om neer te strijken bij Dulce de Leche in de upcoming wijk Ruzafa. Hier drink je echt goede koffie (en dat is in Spanje niet overal het geval) vergezeld van heerlijke carrotcake, muffins, bananabread of typisch spaanse zoetigheden. Je kunt er ook lekker lunchen. Omdat Dulce de Leche erg populair is kan het flink druk zijn. Toen wij er waren viel het mee; er zaten vooral veel locals die er kwamen voor hun dagelijkse coffee fix of om te werken.

De wijk Ruzafa is sowieso gezellig om in rond te dwalen. Er zitten leuke winkels zoals Gnomo (design / interieur) en Kauf Vintage (die ook een inspirerende blog schrijven).
In Ruzafa zit ook de tweede vestiging van het populaire La Mas Bonita. 

La Mas Bonita is the place to be aan het brede strand van Valencia. Als je vanuit de haven het strand helemaal afloopt (of fietst in ons geval) kom je vanzelf bij deze strandbar. Aan de voorkant is een terras en aan de achterkant een geweldige tuin met bar waar je uren kunt zitten.
Het duurde even voor ik een keuze had gemaakt uit alle verschillende taarten uit de vitrine. Het werd Oreo Chocolate Cake, en dat stuk was zo groot (en zoet) dat ik voor de rest van de middag vol zat. Oke, niet helemaal, want de zelfgemaakte nacho's kon ik niet weerstaan (aanrader!). La Mas Bonita is echt een begrip in Valencia, ze hebben zelfs een eigen tijdschrift en merchandise.
                         


<
In de oude binnenstad is de keuze aan restaurants ook enorm. La Pappardelle is een populair Italiaans restaurant, Vino Tinto valt meteen op door het gave interieur, en wij vonden het erg leuk bij Mercado de Tapineria Bar & Kitchen. Een leuk tentje (voor borrel en lunch) aan een heel rustig pleintje waar het goed toeven is. Tip: probeer de zelfgemaakte rooibos ijsthee met limoen en gember. 

Onze B&B zat om de hoek van de Carrer de Comte Altea, een straat vol bars en restaurants. Aanraders hier zijn Tapasbar La Santa, het levendige Lambrusqueria en Burger & Grillbar Angus.


Maar echt bovenaan het lijstje staat Canalla Bistro. Dit restaurant is een van de drie zaken van sterrenchef Ricard Camarena. Naast Canalla Bistro is hij eigenaar van Central Bar in de Mercado Central en runt hij Ricard Camarena Restaurant, dat 1 Michelinster op zak heeft. Wij namen bij Canalla Bistro het 9 gangen proeverij menu (voor maar 26 EUR. pp) en dat was echt verwennerij. Zo kregen we bijvoorbeeld tataki van witvis met gezouten spinazie en gember voorgeschoteld, aardappelrosti met steak tartare en ansjovis mayonaise en als dessert een macaron met pinda ijs. Het enige minpuntje is dat de gerechtjes echt in moordend tempo opgediend worden, waardoor wij na iets meer dan 1,5 uur weer buiten stonden....

In Valencia kun je ook prima winkelen. Alle grote ketens zijn vertegenwoordigd (gecentreerd rondom de Carrer de Colon), maar leuker is de Carrer de Jorge Juan. Deze straat ligt naast de Mercado Colon (Het kleine zusje van de Mercado Central, allebei leuk trouwens!) en hier zit o.a. de Habitat, de leuke kledingwinkel Ese o Eso en Cos.
En mocht je na het shoppen nog willen lunchen of dineren dan is M-Cocina de Mercado & Friends een goede tip!



2 opmerkingen:

Femke zei

Via Metzonderkids.nl, waar je tips geeft voor Ibiza, kom ik op je leuke blog terecht! Volgende week ga ik een weekje naar Valencia toe. Al voor de vierde keer, en Correr comte de Altea is mijn favoriete straat om een hapje te gaan eten, maar er staan tips tussen die ik nog niet kende. Ik heb ze opgeslagen en neem ze mee!

Richelle zei

Vorig jaar was ik op vakantie in de buurt van Valencia en toen zijn we daar een dagje naar toe geweest. Natuurlijk veelte kort!! Nu gaan we volgend jaar terug en wat langer, dus deze tips komen zeker van pas! Ben namelijk dol op het bourgondische leven en ben net terug van een weekendje weg Breda. Daar heb ik me super vermaakt met de ruime keuze die je daar heb.

Een reactie posten